Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Kouvenderstraat 92 - 94 Te Koop

type Bovenwoning met bedrijfsruimte
aanvaardingin overleg
Bouwjaar1934
Perceel oppervlakte120 m2
Gebruiksoppervlakte wonen164 m2
Gebruiksoppervlakte overige inpandinge ruimte75 m2
Gebruiksoppvervlakte gebouw gebonden buitenruimte25 m2
Gebruiksoppvervlakte externe bergruimte0 m2
Inhoud733 m3
Vraagprijs € 310.000,- K.K.

beschrijving

Omschrijving

Op een toplocatie, gelegen in het centrum van Hoensbroek, bieden wij deze zeer ruime instapklare bovenwoning met bijbehorende bedrijfsruimte te koop aan. Het pand is 1934 gebouwd en heeft een statig aanzicht. De bovenwoning beschikt o.a. over een ruime woonkamer met open keuken, separaat toilet, wasruimte, 3 slaapkamers, een ruime badkamer, kelder en fraai dakterras met berging. Op de begane grond bevindt zich de goed onderhouden gerenoveerde bedrijfsruimte.

Indeling bovenwoning (Kouvenderstraat 94):

Begane grond:
Middels de entree, betreedt u de hal met de trapopgang naar de eerste verdieping en de trapafgang naar het souterrain. Direct rechts bevindt zich de meterkast, voorzien van digitale elektriciteits- en gasmeter. De groepenkast bestaat uit 9 groepen.

Souterrain:
Het souterrain bestaat uit 3 gedeelten. Middels de trapafgang komt u in het eerste gedeelte (8,9 m2), waar het voormalige kolenluik aanwezig is. Het raam van het kolenluik is in kunststof en dubbelbeglazing uitgevoerd. De aanwezige riolering in dit gedeelte is in 2021 vernieuwd. Van hieruit komt u in het grootste gedeelte (35 m2), hier bevindt zich de watermeter. Vanuit dit compartiment is het derde, achtergelegen gedeelte bereikbaar. In dit gedeelte bevindt zich de drainage put, t.b.v. de grondwaterregulering en het toegangsluik naar de bovengelegen bedrijfsruimte.

1ste verdieping:
Via de trapopgang bereikt u de overloop. Op de overloop treft u de garderobe voorziening, de trapopgang naar de tweede verdieping aan. Verder biedt de overloop toegang naar de wasruimte (7,8 m2), het separaat toilet en de woonkamer. Het toilet is volledig betegeld en voorzien van fonteintje. De wasruimte is voorzien van een nieuw aangelegde wasbak en biedt toegang tot de keuken en het achtergelegen dakterras. Via de overloop betreedt u de ruime woonkamer met open keuken. De grote raampartijen aan de voorzijde van de woning zorgen voor veel daglichttoetreding en zijn uitgevoerd in kunststof met dubbele beglazing. Het achtergelegen dakterras is vanuit de woonkamer, middels een schuifpui bereikbaar. De raampartij en schuifpui aan de achterzijde bestaan uit houten kozijnen met enkele beglazing. Centraal in de woonkamer bevindt zich een provisie- / bergkast. De keuken, uitgevoerd in wit hoogglans kunststof, is in 2020 nieuw geplaatst en betreft een hoekopstelling. De keuken is voorzien van een inbouw koelkast en vaatwasser, moderne rvs wasemkap met vierpits inductie kookplaat, combi oven magnetron en rvs spoelbak met luxe mengkraan. Het achtergelegen dakterras is constructief goed aangelegd met hardhouten vlonder planken en is op het zuiden gesitueerd. De omheining van het dakterras bestaat uit metselwerk met natuurstenen afwerking.

2de verdieping:
Via de trapopgang komt u op de ruime overloop met veel lichtinval, door de aanwezige lichtkoepels. Aan de voorzijde van de woning bevinden zich twee slaapkamers (15.3 m2 en 14,4 m2). Beide slaapkamers zijn voorzien van kunststof kozijnen met dubbelbeglazing. Aan de achterzijde bevindt zich de grootste slaapkamer (22,1 m2) en de badkamer (8,5 m2). Deze  is bereikbaar vanuit de grootste slaapkamer en de overloop. De badkamer en de grootste slaapkamer zijn beide voorzien van kunststof kozijnen met dubbele beglazing. De badkamer is volledig betegeld en voorzien van toilet, douche, bad en dubbele wasbak. Aan het eind van de overloop, nabij de badkamer bevindt zich de CV ruimte, met bijbehorende installatie.

Indeling bedrijfsruimte (Kouvenderstraat 92):

Begane grond:
De bedrijfsruimte is op de begane grond gelegen en is deels gerenoveerd. De totale  Verhuurbare Vloeroppervlakte bedraagt 97 m2 en bestaat praktisch uit één geheel. De etalage bestaat uit aluminium kozijnen met dubbele beglazing. De entree bestaat uit een mechanische dubbele schuifdeur, waarnaast zich direct rechts de meterkast bevindt, voorzien van een digitale elektriciteitsmeter, een groepenkast met 11 groepen, krachtstroompunt en watermeter. Het systeemplafond is voorzien van led verlichting. In 2020 is een cement gebonden pvc vloer in het pand aangebracht en is het toegangsluik naar de kelder geplaatst. Achter in het pand is een kleine kantine ruimte aanwezig, voorzien van toilet en nieuw keukenblok. Het keukentje is voorzien van inbouwkoelkast, combi oven magnetron, rvs wasbak met mengkraan. Daarnaast is er nog een opbergkast aanwezig. De algehele onderhoudstoestand van de bedrijfsruimte is goed.

Bestemmingsplan

Het pand is gelegen binnen het vigerende bestemmingsplan Hoensbroek Zuid en heeft de bestemmingscategorie C centrumdoeleinden. Raadpleging van het bestemmingsplan laat zien dat gronden met deze bestemming bestemd zijn voor detailhandel, dienstverlening, kantoor en horeca op de begane grond.

Bijzonderheden

• De vloeren van de bovenwoning zijn voorzien van grijze laminaat.
• De achterzijde van de woning is geheel voorzien van rolluiken.
• In 1979 is de bovenwoning geheel gerenoveerd en verbouwd.
• Het dak is in 1997 vervangen en geïsoleerd. Verleden jaar is het dak gecontroleerd door een dakdekker. Het dak verkeert in een prima staat.
• Dakafwerkingen gerenoveerd, o.a. loodafwerkingen met buren vernieuwd en boeiboord aan achterzijde gerenoveerd.
• Het riool in de kelder is 2021 vernieuwd
• De Cv-installatie betreft een Nefit HR installatie uit 2002, is eigendom en jaarlijks onderhouden.
• De eigenaren hebben de woning zelf nooit bewoond en feitelijk gebruikt.
• Interessant beleggingsobject.
• Goede woon- werklocatie met gemeentelijke subsidie ( € 6.000,--)mogelijkheden voor een beginnend ondernemer.
• Goede scores energie labels. Bovenwoning heeft label C en de bedrijfsruimte heeft label A.
• In de bedrijfsruimte is geen warmte voorziening aanwezig.

Ligging
De woning is gelegen aan de oostelijke kant van het winkelcentrum van Hoensbroek.  (gemeente Heerlen). De woning is gelegen op de hoek Kouvenderstraat naar de Cristiaan Quixstraat . Alle voorzieningen zijn in de directe nabijheid gelegen o.a. winkels, supermarkt, basisschool, middelbare school, apotheek, huisarts, tandarts, opticien en horeca gelegenheden. Aansluitingen op het openbaar vervoer bevinden zich eveneens in de directe nabijheid. De straat zelf  beschikt over voldoende parkeergelegenheid en daarnaast is er mogelijkheid tot parkeren op de parkeerplaats van de nabij gelegen supermarkt.