Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Veldhofstraat 28 - 28a Verkocht

verkocht
type Vrijstaande woning
aanvaardingin overleg
Bouwjaar1932
EnergielabelD
Perceel oppervlakte405 m2
Gebruiksoppervlakte wonen214 m2
Gebruiksoppervlakte overige inpandinge ruimte59 m2
Gebruiksoppervlakte gebouwgebonden buitenruimte10 m2
Inhoud946 m3

beschrijving

Omschrijving

Het winkel-woonhuis met loods en opslagruimte (openfront bergingen) met ondergrond, terrein en nadere aanhorigheden, staande en gelegen aan:

1. Veldhofstraat 28, 6471 CK te Eygelshoven, kadastraal bekend gemeente Kerkrade, sectie P, nummer 1523, groot 0.04.05 ha (405 m2);

2. Veldhofstraat 28A, 6471 CK te Eygelshoven, kadastraal bekend gemeente  Kerkrade,
      sectie P, nummer 1524, groot 0.08.15 ha (815 m2);
3. Veldhofstraat, 6471 CK te Eygelshoven,  kadastraal bekend gemeente Kerkrade sectie
      P nr. 1525 gedeeltelijk en nr. 1526 gedeeltelijk, samen groot ong. 196 m2.

De totale oppervlakte van het object bedraagt derhalve ong. 14 a 16 ca

Ligging

De goedlopende winkel heeft, vanwege de eigen parkeerfaciliteit, de ligging nabij de Duitse grens en naast de, om zijn tot in de verre omstreken bekend staande, wekelijkse zaterdagmarkt van Eygelshoven, een geweldige aantrekkingskracht op Duitse klandizie. Voor de ondernemer met gevoel voor het juiste aanbod liggen hier enorme kansen. 

De Veldhofstraat ligt op redelijke stand in de plaats Eygelshoven en maakt deel uit van de gemeente  Kerkrade (provincie Limburg). Aangrenzende gemeentes zijn onder andere Heerlen, Landgraaf en  de Duitse gemeente Herzogenrath. Gemeente Kerkrade telt ca. 45.442 inwoners ( 2021) en de plaats Eygelshoven telt ca. 5866 inwoners (2021). De Veldhofstraat bevindt zich in de buurt Vink ( Kerkrade Noord). Vink is een middelgrote buurt op 118 ha en telt ca 2565 inwoners (2021).

Omgeving en belendingen:
Het object is gelegen in het centrum van Eygelshoven. Directe belendingen van het object bestaan voornamelijk uit voor centrum bestemde objecten zoals detailhandel/winkels, horecaobjecten, dienstverlening objecten, woonhuizen, kantoren, maatschappelijke objecten en bedrijven.

Toelichting bereikbaarheid:
De dichtstbijzijnde opritten van de snelwegen zijn de A76 op 8,6km afstand, de A79 op 12,7km afstand en de A2 op30,7km afstand.
Het object is op ca 2km afstand gelegen van de provinciale weg “Buitenring” (N299/N300). Deze weg verbindt de gemeente Beekdaelen, Brunssum, Landgraaf, Kerkrade en Heerlen.

Beschikbaarheid openbaar vervoer:
De dichtstbijzijnde bushalte is gelegen in Eygelshoven (Centrum) op een loopafstand van ca. 100meter. Het dichtstbijzijnde treinstation is gelegen in Chevremont op een rijafstand van ca. 2,6km.

Voorzieningen:
Gemeente Kerkrade voorziet in de meeste dagdagelijkse voorzieningen.

Parkeren op openbare weg:
Er zijn (gratis) parkeervoorzieningen aan de openbare weg. Op eigen terrein zijn er voldoende eigen parkeervoorzieningen.

Indeling object:

Souterrain: opslag ( winkel).
Begane grond: winkelruimte, opslag (open front bergingen), loods, parkeerterrein.
1e Verdieping: entree-kantoor, keuken, winkelruimte.
2e Verdieping: wonen – dakterras.
3e Verdieping: zolderberging.

Terrein: afgesloten (slagboom) met parkeervoorzieningen.
Bouwjaar: 1932.
Bouwaard en installaties: volgens opgave Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) is het oorspronkelijke bouwjaar: 1932. Het gebouw is traditioneel van bouwaard met opgaand metselwerk uitgevoerd in spouw en op staal gefundeerd.

Het gebouw heeft betonnen en houten verdiepingsvloeren en heeft voornamelijk houten kozijnen deels met enkel glas en deels met dubbel glas. Het hoofd-dak is een zogenaamd zadeldak bedekt met pannen en de plataken zijn voorzien van bitumen. Er zijn verlaagde plafonds toegepast en er wordt gestookt middels een CV installatie. Het gebouw is aangesloten op de gebruikelijke nutsvoorzieningen, er is een alarminstallatie aanwezig alsmede enkel brandpreventie materialen ( o.a. brandhaspel) en de elektra is deels verdeeld tussen wonen en bedrijfsmatig.

Warmte opwekking:
Gasketel:  in de kelder – bestemd voor de winkel – gedateerd
HR++ ketel: op de zolder – bestemd voor de woning – uit 2021
Verwarmingsafgifte: radiatoren
Warm water: CV combi ketel

Bouwkundige staat:  Redelijk
Staat van onderhoud buiten: Redelijk
Staat van onderhoud binnen: Redelijk
Toelichting onderhoud: de platdaken verkeren in een slechte staat van onderhoud, de kozijnen dienen geschilderd te worden en het hoofd-dak behoeft enkele controles c.q. herstellingen.

Parkeren op eigen terrein: Goed

Renovatie:
Er hebben recent geen aanzienlijke wijzigingen of uitbreidingen plaatsgevonden. Het beheer wordt momenteel uitgevoerd door de testamentair executeurs, deze hebben enkele (nood)voorzieningen moeten treffen om verdere schade en/of risico’s te voorkomen. Zo hebben er aanpassingen plaatsgevonden aan o.a. aan Electra.

Huidig gebruik van het object:
De testamentair executeurs voeren momenteel het beheer van het gebouw en de exploitatie van de dierenspeciaalzaak, die door wijlen mevrouw Eussen-Rutten na het overlijden van haar echtgenoot in haar eentje succesvol is geëxploiteerd.