Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Prins Clausstraat 108 Hoensbroek Te koop

type Herenhuis, geschakelde woning
aanvaardingIn overleg
Bouwjaar1918
Perceel oppervlakte710 m2
Gebruiksoppervlakte wonen292 m2
Gebruiksoppervlakte overige inpandinge ruimte138 m2
Gebruiksoppervlakte externe Bergruimte7 m2
Gebruiksoppervlakte gebouwgebonden buitenruimte46 m2
Inhoud1791 m3
Vraagprijs € 475.000,- K.K.

beschrijving

Omschrijving:

Gelegen nabij station Hoensbroek en uitvalswegen bieden wij dit zeer ruime, te moderniseren karakteristieke herenhuis te koop aan. De voorgevel, voorzien van sier metselwerk en grote raampartijen, biedt een zeer fraai aangezicht. De woning beschikt o.a. over een woonkamer, eetkamer, kantoor, keuken, bijkeuken, dubbele garage, badkamer, 2 separate toiletten op de begane grond en eerste verdieping, 6 slaapkamers, zolderkamer(s), twee provisiekelders, 2 garages, dakterras en ruime groene stadstuin. De woning is gelegen op een ruim perceel (710 m2) in de wijk Nieuw Lotbroek te Hoensbroek.

Indeling:

Begane grond:

Entree met voorportaal voorzien van tussendeur met glas in lood. De wanden van het voorportaal zijn uitgevoerd in geglazuurd metselwerk en hier hangt tevens de digitale stroommeter. Het voorportaal biedt toegang tot de ruime hal. De vloer van de hal en het voorportaal is uitgevoerd in travertin. De wanden van de hal zijn voorzien van behang en de plafond is voorzien van sier lijsten. De hal biedt toegang tot de riante woonkamer (ca. 43,4 m2), de eetkamer (ca, 17,3 m2), het kantoor (ca 18,3 m2),de keuken (ca. 11,7 m2) en toilet. De woonkamer is voorzien van een donker geboende parketvloer. De wanden zijn voorzien van glasvezelbehang en zijn evenals de plafond wit geschilderd. Blikvanger is de schouw, uitgevoerd in travertin, waarvoor de zwart gelakte gietijzeren houtkachel is geplaatst. De originele klassieke keuken, welke in 1946 is geplaatst en ruim 75 jaar oud is, verkeert in zeer goede staat van onderhoud en is uitgevoerd in een crème kleur. De keuken is in 2008 voor het laatst gerenoveerd en is een ontwerp van Piet Zwart, een keuken ontwerper die destijds keukens voor Bruynzeel keukens ontwierp. De keuken is voorzien van een composiet aanrechtblad met fraaie keramieken wasbak. Met uitzondering van de uitneembare wasemkap is de keuken niet voorzien van inbouwapparatuur. De keuken is voorzien van een tegelvloer en de wanden zijn eveneens gedeeltelijk voorzien van tegelwerk. verder is de keuken
voorzien van wit geschilderd stucwerk. Vanuit de keuken komt men in een achter portaal, van waaruit een provisiekelder en de achtertuin bereikbaar is. Het half betegelde toilet, uitgevoerd in blauwe aquarel wandtegels en keramieken vloertegels, is voorzien van een staande closet en wasbak. De eetkamer is voorzien van vloerbedekking en de wanden en plafond zijn wit geschilderd. Vanuit de eetkamer is de bijkeuken (wasruimte) en de tweede provisiekelder te bereiken. In deze kelder hangt de gas- en watermeter en bevindt zich eveneens de groepenkast t.b.v. de stroomvoorziening. Het kantoor is eveneens voorzien van vloerbedekking, de wanden zijn ook wit geschilderd en hier bevindt zich een tweede schouw van natuursteen.

1ste verdieping

Via de trapopgang komt men op de ruime overloop. Op de eerste verdieping bevinden zich vier ruime slaapkamers, de badkamer, het separate toilet en de trapopgang naar de tweede verdieping. De oppervlakte van de slaapkamers bedragen achtereenvolgens ca. 18,4 m2, 18,0 m2, 20,4 m2 en 20,2 m2. Zowel de slaapkamers als de overloop en de trapopgangen zijn voorzien van vloerbedekking. Beide slaapkamers direct links vanaf de trapopgang zijn voorzien van een wastafel en vanuit de eerste slaapkamer links is het dakterras te bereiken. De badkamer (ca 9,3 m2) is voorzien van een ligbad, een douche cabine en riant bad meubel met ingebouwde wasbak. De badkamer is voorzien van een Novilon vloer en de wanden zijn volledig betegeld. Het separate toilet is half betegeld en voorzien van een staand closet.

2de verdieping

Via de trapopgang komt men op de overloop waar zich direct rechts een ruime zolderkamer (ca. 37,8 m2) bevindt, die momenteel wordt gebruikt als hobbykamer. Hier hangt tevens de omvormer voor de Pv-installatie. Naast deze zolderkamer, direct tegenover de trapopgang ligt nog een slaapkamer (ca. 18,9 m2), momenteel in gebruik als logeerkamer. Direct links vanaf de overloop is via een gangportaal direct links nog een kleine slaapkamer (ca. 15,7 m2) bereikbaar en direct rechts een aantal zolderkamers in gebruik als berging waar tevens de CV installatie hangt.

Tuin

De fraaie groene achtertuin is vanuit de woonkamer, de bijkeuken en het achter portaal achter de keuken te bereiken en heeft de uitstraling van een echte stadstuin, omdat de tuin aan 2 zijden is omsloten door hoge muren, waarvan er één is uitgevoerd in leisteen. De oriëntering van de achtertuin betreft Noordoost. Aan weerszijden van de keuken zijn terrassen aangelegd en in één hoek is een terras van leisteen aangelegd, waar een pergola is geplaatst. Op het terras dat vanuit de woonkamer bereikbaar is, valt de ochtendzon en direct links is via het aangebouwde stalletje de ingang naar de garages. De achtertuin omsluit de woning bijna volledig en bestaat grotendeels uit gazon en diverse beplanting van een variërend formaat.

Bijzonderheden:

·       Volumineuze woning met zeer veel mogelijkheden, o.a. voor praktijk aan huis.

·       Volledige woning voorzien van houten kozijnen.

·       Gehele woning voorzien van enkel glas, met uitzondering van de keuken, de achterdeur naar de tuin vanuit keuken, de slaapkamers op de eerste verdieping die aan de achterzijde zijn gelegen en de badkamer.

·       Te moderniseren naar eigen smaak, waarbij de authentieke elementen o.a. de sierlijke hal met glas in lood tussendeur, de schouw en parketvloer in de woonkamer, de klassieke keuken e.d. worden bespaard.

·       De dakgoten aan de achterzijde van de woning zijn geheel vernieuwd in 2018.

·       De buitenriolering is in 2020 gedeeltelijk vernieuwd.

·       De CV installatie van het merk Remeha is gehuurd en ongeveer 7 jaar oud.

·        De Pv-installatie is ongeveer 7 jaar geleden geplaatst en bestaat uit 20 zonnepanelen.

·       De mogelijkheid tot het creëren van een prachtig dakterras.

·       Twee separate geschakelde garages, beide toegankelijk middels een elektrisch bedienbare sectionaal poort.

·       Verduurzamings- en energie besparende mogelijkheden, zoals spouwmuur en dak isolatie, plaatsing kunststof kozijnen met HR ++ glas en eventuele plaatsing van zelfde hoeveelheid zonnepanelen.

Ligging:

De woning is gelegen aan de zuidelijke kant van Hoensbroek (gemeente Heerlen) in de wijk Nieuw Lotbroek. De woning ligt direct aan het treinstation van Hoensbroek. Binnen 5 auto minuten bent u bij de op- en afritten van de stads autobaan Heerlen (N281), richting Heerlen, de A76 richting Sittard-Geleen en Maastricht en de Internationale autosnelweg (E 314) richting Aken (DE). De woning is gelegen op de zuidelijke kant van de Prins Clausstraat, een straat met diverse bebouwing op goede stand, in een rustige kindvriendelijke wijk. De straat zelf beschikt over voldoende parkeergelegenheid en daarnaast is er mogelijkheid tot parkeren op de parkeerplaats van het treinstation. Hoensbroek beschikt over een prima voorzieningenniveau en de meeste voorzieningen, zoals scholen, winkels, supermarkten e.d. zijn binnen enkele autominuten te bereiken.